top of page
  • Foto van schrijverCaroline

Administratieve rompslomp neerlegging jaarrekening

Het blijft heel verwarrend, maar wanneer je accountant de jaarrekening online indient moet hij op dat moment ook meteen de kosten die hiermee gepaard gaan betalen. Hoeveel deze kosten zijn hangt af van de omvang van je bedrijf en van het tijdstip van neerlegging.

Daarom stuurt je boekhouder je een debetnota met de vraag deze zo spoedig mogelijk te betalen, zodat hij de jaarrekening tijdig kan indienen.

Na indiening ontvang je van de Nationale Bank van België (NBB) een voldane factuur voor de betaalde kosten. Het bedrag van deze factuur stemt overeen met de debetnota die je eerder ontving van je accountant, maar het is de factuur van de NBB die je moet uploaden in je boekhouding. De factuur betalen hoeft in dit geval dus niet meer.

Kan je nog volgen?

Een lang verhaal kort. Jij betaalt aan je boekhouder, je boekhouder stort dit bedrag door aan de NBB en de NBB bezorgt jou nadien het factuur.

En wat we nu eigenlijk willen zeggen is dat sinds 4/04/2022 de NBB deze factuur niet meer per post maar via je e-Box bezorgt. Denk er dus zeker aan om dit factuur te downloaden van je e-Box en te uploaden in je boekhouding. Dat bespaart je volgend jaar heel wat opzoekwerk.

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder!
97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page