top of page
  • Foto van schrijverCaroline

5 gratis online facturatie tools

Ben je een éénmanszaak en maak je maar enkele facturen per maand? Ook al maak je maar 1 factuur per maand dan nog is het aangewezen om gebruik te maken van een online facturatieprogramma.

Achter het opmaken van een factuur gaan namelijk veel regels schuil. Ga dus vooral niet zitten knoeien in Word of Excel, maar maak gebruik van online facturatiesoftware.

De vraag is natuurlijk, welke facturatieprogramma's zijn er dan die je ook daadwerkelijk gratis kan gebruiken?Met welke programma's kun je écht gratis factureren?


Er zijn heel wat online factuur- en boekhoudprogramma's die je gratis kan gebruiken voor een beperkt aantal facturen en/of offertes.

Ik heb alvast 5 gratis tools voor je uitgetest waaruit je kan kiezen:


1. Cegid

Geheel gratis en zonder beperkingen je facturen maken en versturen? Dat kan nu gemakkelijk en geheel in jouw huisstijl.

Dankzij de gestructureerde mededeling en een koppeling met je zakelijke rekening, worden de betalingen van je klanten automatisch aan je facturen gekoppeld. Gedaan dus met het uitpluizen van je rekeninguittreksels!

Probeer zelf hoe makkelijk het werkt op Cegid.com.


Prijs: Onbeperkt GRATIS facturatie


2. EenvoudigFactureren

Via een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard maak je in een handomdraai al je facturen. De facturen kunnen in PDF-formaat naar je klant worden gemaild voor betaling.

Het is op elk moment mogelijk om je standaardaccount uit te breiden met meer opties voor als je meer wil dan enkel factureren. Handig als je later met nog meer gemak je facturen wil delen met je boekhouder of als je meer inzicht wil krijgen in je omzet bijvoorbeeld.


Prijs: Max. 10 GRATIS facturen p/mnd versturen


3. DigitaleFactuur

Met DigitaleFactuur.be kan je tot 3 facturen en 3 offertes per maand aanmaken en versturen. Is je klant akkoord met de offerte? Dan kan deze met 1 klik meteen omzetten in een factuur.

Heb je toch een maand dat je een factuur of offerte meer wil versturen? Dan hoef je nog steeds geen abonnement af te sluiten, maar kan je dit per factuur en/of offerte betalen.


Prijs: Max. 3 GRATIS facturen en 3 GRATIS offertes p/mnd versturen

4. Onfact

Onfact begrijpt dat factureren eenvoudig moet zijn. Je maakt namelijk zo een nieuwe factuur aan door een eerder gemaakte factuur te kopiëren naar een nieuw factuur. Dit systeem is heel populair bij hun gebruikers en dus ook beschikbaar in de gratis account.

Verder is er ook de mogelijkheid om te koppelen met je zakelijke rekening en je boekhoudprogramma. Op deze manier heb je een realtime overzicht van je financiën.

Ook een keer proberen? Ga naar Onfact.be.


Prijs: Max. 3 GRATIS facturen p/mnd versturen


5. FacturenSturen

FacturenSturen zorgt ervoor dat je als ondernemer niet te veel tijd spendeert aan factureren.

Met de gratis module kan je dan misschien slechts 3 documenten per maand aanmaken en versturen, maar voor wie elke maand een terugkerende factuur opstelt is er wel de mogelijkheid om een periodieke factuur in te plannen.

Wil je toch meer documenten aanmaken of beheren? Dan betaal je ook hier per document een extra supplement, zonder vaste kosten.

Meer weten? FacturenSturen.be.


Prijs: Max. 3 GRATIS facturen of offertes p/mnd versturen

`

Nog enkele voordelen van digitaal factureren.

Met een correcte en duidelijke factuur kom je namelijk professioneler over bij je klant. Worden facturen sneller betaald omdat alle info voorhanden is op de factuur.

En naarmate je meerdere klanten krijgt, zal je merken dat gebruik maken van een gebruiksvriendelijk factuurprogramma veel efficiënter is.

270 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page